Här är några utav våra föreläsare
Förändringar av personer kan uppstå under verksamheten.


Yvonne Nordlund
Det är jag, Yvonne Nordlund, som är verksamhetsansvarig projektledare på Attitydskolan! Jag och mina medarbetare har som mål att förändra underliga attityder bland barn och vuxna i samhället. För mig personligen har arbetet på Attitydskolan medfört helt nya perspektiv på livet. Jag har en gedigen utbildning och erfarenhet inom handikappområdet och har levt med olika funktionsnedsättningar i halva mitt liv. Det är härligt att få jobba med mitt intresse här på Actíva. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter, det kan handla om allt från hur man startar och driver ett bra projekt till att förklara hur man överlever ett något ovanligt liv.

 

Lena Kallionpää
Jag heter Lena Kallionpää och har dyslexi. I april 2005 började jag på Attitydskolan. Efter ca ett år gick jag över till att bli handledare. Min tid här på Attitydskolan har varit helt enorm. Här blir man uppskattad för den man är och jag har fått chansen att utveckla mig jättemycket. För lite kunskap i skolorna gör att många blir ”mobbade” och mår dåligt. Det vill jag ändra på! Jag kan öka kunskapen om dyslexi på din skola, jag berättar och visar på ett enkelt sätt hur mitt liv sett ut i skolans värld och hur jag lyckats tagit mig fram till den jag är idag. Många tror att dyslektiker är dumma i huvudet, men där har ni fel. Det hela beror på dåligt närminne. Med ökad kunskap slipper ni mycket fördomar kring ämnet dyslexi.


Maria Marelius
Jag heter Maria och har en lätt Cp skada. Jag har varit med i projektet Attitydskolan sedan starten år 2005. Först som deltagare och nu som handledare. Jobbet i Attitydskolan är mycket roligt och utvecklande för mig. Jag trivs med att få dela med mig av mina livserfarenheter, och hoppas det stannar kvar i minnet hos de som jag möter i livet. Många ser cp-skadade människor som en person som sitter i en permobil och dreglar. Det hela handlar om svaga och ofrivilliga muskler. Jag kan öka kunskapen om cerebral pares på din skola/företag.

 

Angelique Jensen
Mitt namn är Angelique Jensen och jag har en form av struma. I mitt fall blev det så att jag bl a gick kraftigt upp i vikt. Jag insjuknade i struma när jag var i tonåren. Det är en känslig tid av ens liv och man funderar väldigt mycket på hur man själv och andra ser ut. Jag kommer gärna ut till er och berättar om hur det är att leva med sjukdomen och att inte riktigt passa in i mallen för hur man ska se ut.

 

Roger Magnusson
Jag heter Roger Magnusson och kommer ursprungligen ifrån Klippan i Skåne. Idag bor jag i Örebro.
Jag har varit med sedan april 2007. Jag är blind. Jag tycker att det är kul att besöka skolor och informera om olika funktionshinder, i mitt fall min synskada. Vi måste öka förståelsen i samhället för hur det är att leva med olika funktionshinder. Det är också viktigt att ta itu med taskiga attityder och fördomar både i skolan och i samhället. Det finns så mycket okunskap. Jag tycker att vi är en bra grupp, Attitydskolan behövs! Om ni vill veta mer om hur det är att vara blind kommer jag gärna på en föreläsning.

 

Christer Johansson
Mitt namn är Christer Johansson och är handledare på Attitydskolan. Jag arbetar här därför att jag vill påverka, sprida information och kunskap samt krossa fördomar om dom som är lite annorlunda. Jag är nämligen en sådan själv, jag har en synskada och ett rörelsehinder.

 

Marlene Engström
Jag bor i Kristinehamn. Jag är 29 år och jag har en CP-skada. Vid 12 års ålder insjuknade jag i Anorexi. Dessa år vill jag gärna ha ogjorda. Idag är jag frisk, bara vissa spår finns kvar av sjukdomen. Jag går gärna ut i skolor och föreläser om sjukdomen och dess kraft att påverka en människa. Många ungdomar lider i det tysta. Inombords känns livet värst. Dagens samhälle är mycket utseendefixerat. Kraven ökar i vårt samhälle. Sjukdomen styr mig totalt. En inre röst säger -Ät inte, du kan bli fet. Sjukdomen kan i värsta fall leda till döden. Därför är det viktigt för mig att få komma ut och föreläsa om det. Jag har tagit mig ur det värsta. Livet funkar normalt igen.